JUBILEUM JAAR 1989 - 2019 loopt ten einde

10-12-2019

30 jaar makelaar en meer

December 2019

Het jaar 2019 loopt bijna ten einde , zo ook mijn jubileum. 

Mijn start in 1989 kan ik mij nog erg goed herinneren. 

Historie ....Ik ben begonnen als zelfstandig en onafhankelijk makelaar in Noordwijk, daarna (1992) in Almere Stad, vervolgens in Haven met een kantoor vol personeel en een hypotheekshop, daarna een kantoor in Haven, en nu zeven jaar geleden in Amsterdam. Geen dag, geen opdracht , geen klant is hetzelfde en je moet je horizon telkens verbreden om sleur en arrogantie te voorkomen. De volgende stap ga ik weldra zettten in het buitenland. Daarover later meer.

Het begon met veel improviseren (er was geen internet en de mobile telefoon was pas in opkomst)  knippen en plakken, fotokopies laten maken bij een supermarkt, toen naar een drukkerij, met de lokale kranten persberichten maken en advertenties plaatsen, toen een eigen drukwerkprinter, en een crisis, en nog een, en nog een.... maar altijd werkend met 1 doel: goed zijn voor mijn klanten. 

Wordt het na dertig jaar niet eens tijd om af te bouwen of gewoon te stoppen?

Nee, niet stoppen, ik houd teveel van mijn klanten. En ja, afbouwen, een beetje een andere balans vinden.

De kwaliteit wil ik continue verbeteren, en ik leer nog bij elke opdracht. Wat ik wel afbouw is de maximale hoeveelheid klanten die ik wil helpen.

Nu, eind 2019, ruim dertig jaar later.... wat gaat de tijd snel. Op naar 2020, het jaar waarin ik in Zuid Spanje mijn diensten ga aanbieden en daar vaker te vinden ben. 

Si! Pieter van Groenewoud