JUBILEUM JAAR 1989 - 2019 !

09-07-2019

Jubileum jaar is begonnen!

1989.

Historie ....Ik ben begonnen als zelfstandig en onafhankelijk makelaar in Noordwijk, daarna (1992) in Almere Stad, vervolgens in Haven met een kantoor vol personeel en een hypotheekshop, daarna een klein kantoor in Haven, en nu zes jaar geleden in Amsterdam, Den Haag en in Malaga. Spectaculair. Geen dag is hetzelfde en je moet je horizon telkens verbreden om bedrijfsblindheid te voorkomen.En je kennis up to date houden is in ons vak ook niet onbelangrijk.

Het begon met veel improviseren (er was geen internet en de mobile telefoon was pas in opkomst) knippen en plakken, fotokopies laten maken bij een supermarkt, toen naar een drukkerij, met de lokale kranten persberichten maken en advertenties plaatsen, toen een eigen drukwerkprinter, en een crisis, en nog een, en nog een.... maar altijd werkend met 1 doel: goed zijn voor mijn klanten. 

Wordt het na dertig jaar niet eens tijd om af te bouwen of gewoon te stoppen?

Nee, niet stoppen, ik houd teveel van mijn klanten. En ja, afbouwen wel.

De kwaliteit wil ik continue verbeteren, en ik leer nog bij elke opdracht. Wat ik wel afbouw is de maximale hoeveelheid klanten die ik kan helpen.

Nu, aangeland in 2019, dertig jaar later.... wat gaat het snel

Ik ga mij thans meer toeleggen op aankoop makelaardij in grote steden en begeleiden van kopers uit het buitenland. En daarnaast collegae in vooral Zuid Spanje bijstaan waar nodig.

En nog steeds : ken je cijfers, weet de marges en kosten, durf te investeren, neem risico's, geniet van het leven.

Dus eigenlijk na dertig jaar is er nog maar verdomd weinig veranderd. En dat stemt mij optimistisch.

Hasta pronto ?

Si! Pieter van Groenewoud